Friday, July 11, 2008

Waqaf..

Tidak pernah memiliki

Alhamdulillah, Allah bukakan hati ibu dan ayah untuk membenarkan saya keluar selama seminggu. Redha Allah terletak pada redha mereka. Tapi syukur padaNya kerana memberi ayah dan ibu saya satu kefahaman bahawa saya bukan milik mereka tapi milik Islam. Setiap insan di sekeliling anda adalah milik Islam. Waqafkan mereka pada Islam. Dunia ni kejap je. Nanti kat akhirat duduk sekali selamanya..Peace!!

Elektif

Macam-macam aktiviti yang kawan-kawan saya lakukan untuk elektif. Belajar renang, paragliding, basic life support, aikido dan macam-macam lagi. Saya? Akhirnya saya buat keputusan, elektif saya adalah belajar dalam bidang penulisan.

Proposal

Saya paling tidak suka formaliti. Tapi kena buat juga kertas kerja untuk elektif ini. Ini pun tarbiah dari Allah juga.

Promosi Palestin

Kak F dari Aman Palestin meminta jasa baik semua untuk mempromosikan:

Majlis Makan Malam Kembara Al-Quds

Tarikh : 3 Ogos 2008, Ahad

Masa : 8.00-11.00 malam

Tempat : Pusat Konvensyen Kolej Universiti Islam Antarabangsa Islam Antarabangsa (KUIS), Selangor

Shah Alam

Ada majlis amal untuk AlQuds di Shah Alam. Maklumat dan poster boleh dimuat turun dan diperolehi dengan mendaftar di Yahoogroup Generasi.

Wasiat Dr Sayyid Nuh

“Al-Aqsa adalah amanah di atas leher umat ini bermula sejak peristiwa Rasulullah s.a.w. isra’ dan mikraj. Ia adalah amanah yang kita tanggung dan kita masih menanggungnya. Sebarang kecuaian di dalam amanah ini akan membuka pintu kejahatan yang tiada batasnya di dunia. Ada pun di akhirat kita akan ditanya oleh Tuhan, Empunya segala kemuliaan tentang ilmu yang kita ketahui dan kewajipan kita terhadap al-Aqsa.”

Wasiat seterusnya boleh dibaca di sini.

Website baru AMAN Palestin

Klik sini

Wallpaper

Saya suka wallpaper ni. Saya memperolehinya dari blog Muntalaq.


4 comments:

fazleen87 said...

asslamu'alaikum ummu..
rajin betul nti hantar posting..
ana seminggu sekali je nak bermonolog..hehe..
hurm..thanks bagi link baru aman palestin.
patut website lama nak 'agak tak aktif'
ok..wassalam :)

ummuafeera said...

waalaikumussalam warahmatullahi taala wabarakatuh

hm...kerepek semata-mata:)

kahfi8 said...

assalaamu'alaikum..
tumpang copy wallpaper nya..

ummuafeera said...

waalaikumussalam warahmatullahi taala wabarakatuh

rasanya ustaz tak kisah pun..

There was an error in this gadget